Friday, April 5, 2013

Haaste

My lovely friend E decided to tag me with the "tag" that I have seen going around in the blogs I read (mostly in cosplay blogs but still..).
So I need to write 10 facts about myself and answer to 10 questions E made. This is for bloggers with less than 200 followers and as I'm way too lazy to tag anyone I just write the facts and answer the questions and that's it..
Sorry E and everyone, I'm just really bad with questions and such.. And for the heck of it I'll write everything in Finnish as I was tagged in Finnish...........

Shall we start? :)

1. Omaan sukujuuria Suomesta, Ruotsista ja Ausseista.
2. Viimesen 3 vuoden aikana oon opiskellu vaan ja ainoastaan englanniks enkä vois olla onnellisempi..
3. ..koska suomenkielen taidot on aina ollu vähän sinne päin..
4. ..koska asustelin Australiassa (1999-2000) ja suomenkieli sekottu heti englannin kanssa. (Kiraffi yms helmiä.)

From weheartit

5. Aloin kirjoitella kirjeitä 2001, postikortteja aloin keräillä 2009, ku luokkakaverin kanssa puhuttiin postista ja kyseinen luokkalainen sai kortteja ja kirjeitä ulkomailta - itellä oli vain suomalaisii kirjekavereita 2001-2009 ja postimerkkejä aloin keräillä 2010-2011 E:n esimerkistä :)

Gifs from weheartit

It all started with this..
6. Anime/manga/cosplay sai alkunsa 1999 kun Aussien tv:stä kattelin Sailor Moonia ja Pokémonia veljen kanssa, 2002 sain ensimmäisen Sailor Moon mangan (niitä alkuperäsiä jotka on kadonnu/myyty loppuun ja maksaa ebayssä jopa $65 kpl) ja 2006 käväsin kattoo millasta Animeconissa oli - olin paikalla ehkä tunnin ja vuotta myöhemmin lähettiin Kifian (FB) kanssa cossailee Animeconiin Jyväskylässä ja siitä se lähti~
7. RAKASTAN vauvaruokia. Piltti ja Bona on suosikkeja ja aina ku mahollista ostan niitä. Oon kuullu vauva-kommentteja lukiosta asti, mut ne on vaa nii hyviä~ :)
8. Mulla on aivan kamalasti erilaisii tarroja ja kirjekuoria+papereita.. Keräily alko 2009 Postcardgardenista ja tällä hetkellä suurin osa tilauksista tulee Janetstoresta, vaikka postimaksut onki kalliita.. Mutta kun ne paperit ja tarrat on melko halpoja verrattuna ebay ja Euroopassa oleviin nettikauppoihin.. Tuun varmaan aina tukee Janetstoree kun kaikki paketit on tullu aina viikon jälkeen tilauksesta (en tilaa joulukuussa/helmikuussa joulun ja kiinalaisen uuden vuoden takia).

From weheartit
9. Teeholisti~ 2010 alotin teen juonnin kunnolla, sitä ennen olin pääasiassa vesi/mehulinjalla laktoosi intoleranssin takia, mutta sitte Kim + E sai mut aika hyvin koukkuun teehen ja nykyään sitä menee 2-5 ISOA kuppia päivässä. Äiti huolestu uutisesta ettei tee olis turvallista ja yritti saada mut lopettamaan juomista, muttei onnistunu :) En löydä sitä uutista, mutta naine sairastu johonkin luusto sairauteen kun joi vuosia muutaman kannullisen teetä päivässä ja jokaseen kannuun oli laitettu ainaki 100 teepussia..
10. Kärsin kaamosmasennuksesta. Talvisin oon aivan maassa ja energiaa ei riitä mihinkää - voisin nukkuu vaikka 24h putkeen. Nyt kun aurinko on paistanu yli viikon putkeen heräilen seittämän maissa aamusin ILMAN herätyskelloa ja hyppelehdin onnellisena ympäri asuntoa :) Kevät on vähitellen tulossa~!!


OFF TO THE QUESTIONS~

Napattu minä amk-opiskelijana (KÄYKÄÄ LUKEMASSA! :D) kaikki aivan totta~

1. Onko sulla jotain erikoistaitoa? - Seinänaapurin ja nykysen kämppiksen sietäminen? :) Seinänapurit juhlii lähes joka ilta ja jos koko biisi ei kuulu selvästi seinän läpi niin ainakin kauheet bassot (oon valittanu mut ne ei avaa ovea tai mitään). Parhaimmillaan ne huutelee jotain parvekkeelta joka on 2m mun huoneen ikkunasta - kaikki kuuluu selvästi ikkunan läpi :)
Kämppis taas valtaa vähitellen koko kämpän sen "Jeesus on ihana"
-lapuilla ja oven takana on käyny nii mormonit kui Jehovat. Mun tuoma vessan taso on aivan sen valtaama kuten myöski meiä jääkaappi ja pakastin. JA SEN PITÄS OLLA MUUTTAMASSA JUST POIS. Mulla on tällä hetkellä 95% mun kaikista tavaroista mun omassa huoneessa. Jopa astioita! -__- Ja asunto ei siis oo kolmelle opiskelijalle.. Tarvin omaa tilaa ittelleni ja tavaroille ja haluun ihmisten arvostavan sitä etten oo uskonnollinen enkä haluu nähä "Jeesus Tulee Ota Koppi" - lappuja ympäri kämppää..
+kämppiksen jatkuva valittaminen kuinka vaikka mitä pitäs tehä eikä se ite tee mitää - mm. mun Lapin matkan aikana se oli heittäny kaikki roskapussit meiä parvekkeelle ja anto niitten olla siellä viime viikonki. (Löysin ne kunnolla vast täl viikolla ku se ei oo ollu täällä.)


2. Mikä on paras kuulemasi keskustelun avaus? - Tällä hetkellä en muista ite kuulleeni mitään ihmeellistä, mutta veljen kanssa kun ollaan aika suurii "That Guy With The Glasses" sivun vierailijoita (Maven of the Eventide, Todd in the Shadows, Nostalgia Critic etc~) ni kerran tavattii kaupungilla ja broidi tokas: "I Was Frozen Today". Ihmiset katteli vähän ihmetellen :) Nostalgia Critic - "I was frozen today" Nörteillä on aina hauskempaa~ :)

From weheartit
 3. Kuinka kauan pystyisit elämään ilman internettiä? - Muutaman viikon. Se on ennenki onnistunu ihan hyvin, mutta mulla täytyy olla jotain tekemistä tai olla matkalla jossain.. :) Tänä vuonna esim. porukat tartti konetta ku vierailin niitte luona ja saatoin olla koko viikonlopun käyttämättä konetta ku ei vaa tullu mahollisuutta enkä ees tarvinnu sitä mihinkää :) Pelailin PS2:lla ja kirjottelin kirjeitä :)

4. Onko olemassa kirjaa, biisiä, leffaa, levyä, taideteosta, minkä olisit toivonut voineesi tehdä ja miksi? - Kirja - Jay Asherin "Thirteen Reasons Why/TH1RTEEN R3ASONS WHY". Oon aina ollu enemmän ja vähemmän kiinnostunu masennuksesta - psykan kirjotuksista sain "Jokerista" lähes täydet pisteet kun se käsitteli masennusta. Kirja jäi lukemisen jälkeen kummittelee mielessä, itsemurhaa ei tehdä kun yksi asia elämässä ei mee kute haluu - se on yleensä päätös useamman asian seurauksena, kuten Hannahin kohdalla. Syyt itsemurhaan tulevat yksikerrallaan ja vaikka alusta asti Hannahin kohtalo on selvillä loppu on kuitenkin yhtä säväyttävä. Ja se kaikki minkä Asher on tehnyt kirjalle!! Kirjan nettisivulla pystyy kuunnella Hannahin jälkeensä jättämiä kasetteja!! Kasetit.

 
From my dreams weheartit
5. Jos pihallesi ilmestyisi hullu mies sinisellä boksillaan ja kertoisi voivansa viedä sinut ihan minne vain ajassa ja universumissa, minne menisit ja miksi?
- Toivottavasti hullu mies näyttäisi Tennantilta ;) Haluisin mennä DDR:ään ja muihin itäblokin maihin ja nähdä millasta elämä on ollu siellä lähestulkoon heti 2.Maailmansodan jälkeen. Tai sitten niin pitkälle tulevaisuuteen että näkisi mitä maapallolle tapahtuu kun aurinko alkaa vähitellen kuolla - ollaanko me jo etukäteen tapettu maapallo vai lähteekö ihmiskunta vallottaa muita planeettoja/aurinkokuntia. Historia ja tulevaisuus vaan kiinnostaa nykyään niin paljon :)

Band Perry - If I Die Young
From Weheartit
6. Lempilauseesi jostain kirjasta, biisistä, tai leffasta? - "Penny for my thoughts, oh no I sell 'em for a dollar" (Toivottavasti muutama tv-sarja lause ei haittaa, en osaa valita~) "Oh gravity, thou art a heartless bitch" / "You look beautiful!" - "OF COURSE I DO AM A PRINCESS AND THIS IS MY TIARA!!" - The Big Bang Theory :3

7. Mikä fiktiivinen hahmo olisit ja miksi? - ÄÄH!! Miks vaa tälläsii vaikeita kysymyksiä :( No, tv-sarjoista Rose Tyler Doctor Whosta - oon rakastanu hahmoo alusta asti, ensimmäinen assistant joka mulla tuli vastaan (alotin kattelemisen 2006-2007) ja hahmo on vaa niin rakastettava.. Doctorin ja Rosen suhdekin on niin täydellinen (NE DW KIRJATKI MISSÄ DOCTOR JA ROSE ON YHDESSÄ!!) - ei mitään intiimiä, mutta se on selvästi nähtävillä kuinka paljon molemmat rakastaa toisiaan. Ja kaikki ne viittaukset Roseen myöhemmilläkin kausilla (Rose, Rose 2, muuta kivaa)!! Kiljun ja itken samaan aikaan ku kuulen jotain Roseen liittyvää.. Eikä asiaa haittaa kuinka paljon ihailen Billie Piperia näyttelijänä. Alusta asti oon vaa miettiny kuinka haluisin cossata ja ropettaa Rosea jos vaan mahdollista ja pitihän mun nyt saada Rose cossi tehtyy viime vuonna ku ihmiset alko olee enemmä ja enemmä tietosii DW:stä (kiroon sut YLE!! :( Oli kivempaa ku harvempi ihminen oikeesti näki vaivaa että löysi sarjan ja oli oikeesti faneja. Ennen viime vuotta Animeconissa yms on ollu TARDIS yms mutta se huomattii kunnolla vasta viime vuoden Traconissa. MÄ KILJUIN TARDISIN PERÄÄN JO SILLON 2008 KU SE OLI TAMPERETALOLLA ANIMECONIN YHTEYDESSÄ. Sori ranttaamisesta mutten vaa tykkää ku lempi sarjat tulee tv levitykseen Suomessa (Doctor Who + Once Upon a Time)....

Rose cossi random Doctor crossaajan kanssa :)
Tai sitten London Lane (Cat Patrick - Forgotten). Nappasin kirjan kun oltiin Kimmyn kanssa Lontoossa joulukuussa 2011 ja vietettiin lähemmäs 4 tuntia koko matkasta ihastellen Waterstonesin kirjatarjontaa (Picadilly Circus :3) ja nappasin alennettuun hintaa myynnissä olleen Forgottenin kannen perusteella:

London pärjää elämässään kirjoittamiensa lappujen mukaan - tyttö "muistaa" tulevaisuutensa, mutta joka yö kello neljän jälkeen (4.33am) tämän muisti päivän tapahtumista vain katoaa. Tyttö kirjoittaa päivän asiat muistiin ja kaikki asiat mitä tämä ei halua muistaa jätetään yleensä kirjoittamatta. Lisätään soppaan vielä poika johon tyttö ihastuu muttei näe tulevaisuudessaan ja voilá~ Omaan makuun menevä kirja :) Haluisin ite olla Londonin kengissä, vaikka muistin pyyhkiytyminen kuulostaakin kamalalta, mutta jotkin asiat olisi vain hyvä unohtaa ja jotkin asiat taas haluaa unohtaa. Ja kun tällä hetkellä en tiedä MITÄÄN tulevaisuudesta (syyskuun Traconin jälkeen kaikki on vielä aivan auki..) ja tulevaisuuden muistaminen voisi olla jopa melko lohdullista..

8. Se biisi, mitä pitää kuunnella kun toivot maailman kääntyvän positiiviseksi? - TÄMÄ :) Faija antaa aina välillä hyviä biisiehdotuksia ja viime aikoina tästä on tullut hitti perheen parissa :) Ite alan ainakin hymyillä ja päivä muuttuu paremmaks ku biisi alkaa soida :) Kuten kommenteissakin lukee: "NEW PERSONAL THEME SONG".
Tai hieman vakavammalla kun mennään niin Ellie Goulding - Human.

"Human I’m trying to come clean,
I will be a better me,
I will not drink until I’m dead
I’ll make the most of it.
"

"Human I’m trying not to lose my faith in you"

9. Maailman paras paikka on? - Oma sänky. Tai kavereiden huoneet. Nautin rauhasta ja ihmisten kanssa keskustelemisesta kahden tai aivan pienessä ryhmässä mahdollisimman suojaisassa tilassa missä pystyy oikeasti avautumaan. Kuten JO:ssa pystyi keittiössä keskustella ihanien ihmisten kanssa lämmin teekuppi sormia lämmittämässä :)

10. Maailman paras tunne on? - Herääminen aurinkoiseen aamuun, ottaa ihanan iso (piripintaa täytetty) teekuppi käsiin ja sen jälkeen kuulla postiluukusta tippuvan jotain :) Tai kesäisin postilaatikolle käveleminen maailman suloisimman kissan kanssa :)

Oli kivaa täytellä tätä kun olisi pitänyt olla siivoamassa :)

~Lily

No comments:

Post a Comment