Tuesday, April 19, 2011

Reilimatka Skotlantiin ja Englantiin part 4 2/2 & part 5

eli jatkoa edelliselle merkinnälle, kun ei jaksanut odottaa koulun netillä kuvien ikuisuuden kestävää latausta :) Joten aikalailla kuva painotteinen part 4 2/2 tulossa :)

1.-11.elokuuta 2010

4.elokuuta -10

Chatsworth House


Tracy and Mark's backs :) I usually take photos of people's backs and my mom always critizises me for that :)Ben :)

Vähintään kahden tunnin kiertelyn jälkeen Ben alkoi todella väsyä ja kiukutella (no, 8 vuotiasta ei varmaan kaikki vanha kiinnosta :)) joten jatkoimme puutarhasta sitten kauppoihin mistä ostin äidille tuliaisen ja pari korttia ystävilleni (mm. Viiville ihanan puhelinkoppi kortin jossa punainen puhelinkoppi oli keskellä ei mitään :)). Pienten ostosten jälkeen (itse sain vielä mukaan karkkeja ja ihanaa inkivääri marmeladia! :) Meni lähes heti kun sen kotona sitten avasi! :) Ben juoksi aivan innoissaan kaikkien edellä ja suuntasi suoraan petting zoo ja leikkipaikka alueelle :)

Kaupat sijaitsivat entisessä tallirakennuksessa :)

Yhden nimi oli Pepper :) Menin Benin kanssa silittelemään marsuja :)Kanat on kivoja!


Petting zoon ja leikkimisen jälkeen kello alkoikin olla kuutta tai seitsemää ja paikka alkoi sulkeutumaan. Lähdimme sitten reippaasti takaisin autolle ja ajoimme maisema reittiä takaisin Mexboroughiin Fish & Chips paikan kautta, kun olin valittanut Markille ja Tracylle Skotlannin huonoja F&C:jä :) Mark oli vain tokaissut että siellä uppopaistetaan kaikki joten ei ole ihme etten pitänyt :) Tälläkään kertaa F&C ei oikein napannut, johon Tracy vain tokaisi että mitäs syön raakaa kalaa (sushia tuli syötyä aikalailla Edinburghissa, kun valmiita annoksia sai Suomeen verrattuna aivan älyttömän halvalla! :)) Ruuan jälkeen lähdin häiritsemään Flopsieta ja kuvailin poikapupua enemmän ja vähemmän :)
1.-11. elokuuta 2010

5.elokuuta -10

Meadowhall

Chatsworth reissun jälkeen heräsin erittäin myöhään (10-11 aikoihin - Suomen aikaa 12-13) ja päätin etten oikein jaksaisi tehdä mitään. Alakertaan kun pääsin aamiaiselle Mark oli jo aikoja sitten lähtenyt töihin ja Ben kiukutteli aamiaispöydässä haluavansa pelata. Juttelin Tracyn kanssa ja saimme Tracyn vanhemmat hakemaan Benin luokseen päiväksi. Tracyn kanssa päätimme pitää tyttöjen päivän ja lähdimme junalla Sheffieldin lähellä sijaitsevaan Meadowhallin ostoskeskukseen (Benin käännös: Meadowhell). Olin kerran jo aikaisemmin käynyt siellä (joulukuu 2007) joten tiesin odottaa Disney kauppaa :) Kävin muutenkin kiertelemässä ja löysin vaikka minkälaisia kauppoja Tracyn kanssa :) Tracy kierrätti jopa vaatekaupoissa (jonne en kauhean helposti mene) ja kokeilin vaikka mitä ihania vaatteita.. Kaikki olivat vain liian pieniä tai liian isoja, kun Iso-Britanniassa olen melko pienikokoinen ja koon pitäisi olla n. 10 paikkeilla, joskus jopa 8! En saanut oikein ostettua mitään tuon päivän aikana, kunhan kiertelimme, kävimme espanjalaisessa ravintolassa ja ennen lähtöä kävin Marks and Spencerin ruokaosastolla ostamassa sushia ja vaikka mitä muuta hyvää :3 Tracy vain naureskeli että huomaa kyllä kuinka paljon kalliimpaa ruoka Suomessa on, kun Marks and Spencerin ruokaosasto on Britanniassa erittäin kallis normaaleihin ruokakauppoihin verrattuna!!

Kuvia Meadowhallista:Kun Tracyn kanssa pääsimme junaan pääsin taas esittelemään interrail lippua lipuntarkastajalle joka hihkaisi onnessaan kun näki vielä passinikin:
"I knew you were from somewhere around Scandinavia!"
Hämmentyneenä vain hymyilin ja nyökkäsin myöntävästi. Tracy naureskeli vieressä ja keskustelimme mm. siitä kuinka ihmiset luulivat olevani maahanmuuttaja, joka olisi asunut Englannissa jo pidemmän aikaa. Pysäkeillä juuri ennen Mexboroughia Tracyn työpaikan oppilaita tuli junaan (Tracy on koulunkäynti avustaja tai jotain sen suuntaista, en ole ottanut siitä niin selvää) ja he katselivat ihmeissään minua ja kuuntelivat "outoa" aksenttiani. Perille päästyämme Mark oli meitä vastassa ja lähdimme taas kerran Tracyn vanhemmille. He ovat erittäin mukavia, mutta iltavisiitit eivät ole kauhean inhimillisiä minulle, kun Etelä-Yorkshiren murre on erittäin vaikeaselkoista ja Tracyn vanhempien kohdalla erittäin vahva. Pyörimme pienessä puutarhassa, joimme kahvit (pyysin teetä, mutta kun kaikki muut halusivat kahvia otin itsekin kahvin) ja kyselimme jääkö Ben yöksi isovanhemmilleen vai ei. Tracyn äidin käydessä yläkerrassa Ben oli vain mumissut jotain vastaukseksi, mutta kun Tracyn isä kävi siellä Beniin tuli liikettä ja hän tuli alas valmiina lähtöön. (Oli kuulemma sanonut ettei voi jäädä yöksi, kun kotona on vieras :)) Kun olimme lähdössä Ben sai ison muovipussillisen kaikenlaisia karkkeja ja keksejä mukaansa ja näytti maailman onnellisimmalta. :) Ilta menikin seuraavaa päivää suunnitellessa, netissä ja aloitin Lauren Kate:n Fallen kirjaa, jonka ostin Meadowhallista 3 kirjaa 2 hinnalla tarjouksesta :)

Tässä kaikki tältä erää :)
~Lily

No comments:

Post a Comment