Sunday, April 17, 2011

Reilimatka Skotlantiin ja Englantiin part 4 1/2

Nyt kun on vain n. 3 viikkoa lähtöön ja sain kerrankin raahattua lisämuistinkin koululle voin jatkaa interrail reissun päivittelyä ja sen jälkeen saisin sitten kirjoiteltua tulevasta matkasta enemmän ja vähemmän :)
Matthew:nkin saatan tavata study tripin aikana (jos vain itse nyt jaksan ja henkilöllä on itsellään aikaa), mutta eniten odotan ostosreissuja, päivää Cardiffissa ja sitä "olen lähes kotona"-fiilistä :) Edinburghiin haluan takaisin, mutta ehkä se onnistuu alkutalvesta, kun perhetutuilla on häät tai sitten ensivuoden puolella :)

1.-11.elokuuta 2010

4.elokuuta -10

Chatsworth House


Edellisenä iltana olin kuunnellut Tracyn ja Markin tappelevan koneen kanssa, kun eivät saaneet jotain tulostettua ja Tracy tarkisti moneen kertaan että omistan opiskelijakortin jossa lukee jopa englanniksi mikä se on. Hieman ennen nukkumaan menoa Tracy alkoi esitellä jonkin kartanon netti sivuja ja ilmoitti, että menisimme sinne seuraavana päivänä (ja ainoana Markin vapaapäivänä siellä ollessani).
Englanninkielen ja väsymyksen sekoitus ei luultavasti ollut kauhean mukavaa kuunneltavaa ja Tracy saikin moneen kertaan kuulla suustani "joo", "juu", "tota", "eiku" ja muita suomalaisia sanoja ja jopa lauseita jotka tajusin korjata vasta kun huomasin etten ollut tullut ymmärretyksi :)
Huone oli aivan erilainen kuin viime kerralla, mutta omasta mielestäni tällä kertaa huone oli kodikkaampi (enkä jakanut sitä 3 muun perheenjäsenen kanssa!)

oman kylpyhuoneenki sain!

4.päivänä lähdimme melko aikaisin ajelemaan Chatsworthia kohden. Itselläni ei ole oikeen minkäänlaista hajua missä päin kartano sijaitsee (keskellä ei mitään). Aamulla ainoa asia jonka muistan ilmaisseeni kunnolla oli mitä halusin Tracyn tekemien leipien väliin - tonnikalaa ja kaikkea muutakin, kuten yleensä. Matka menikin Tracyn hössötyksen kuuntelemiseen ja keskusteluun eri asioista. Tracy kertoi mitä kaikkea oli suunnitellut varalleni ja voin suoraan sanoa että kaiken sen jälkeen en muistanut puoliakaan Tracyn puheesta :). Ainoa asia jonka selvästi muistan ilmaisseeni oli haluni nähdä Toy Story 3 Englannissa ja siitä alkoivatkin Tracyn ja Benin suut käymään! Elokuva oli kuulemma aivan mahtava ja Benkin kehui sitä maasta taivaisiin. Ja kun kerran ensimmäisen elokuvan olin nähnyt Suomessa, toisen Australiassa niin miksen kävisi katsomassa kolmatta Englannissa? :)

Noin tunnin ajomatkan jälkeen ja mm. radiokanava kiistelyn jälkeen (Ben halusi kuunnella Lontoolaista radiokanavaa mitä taas Tracy ja Mark eivät sulattaneet :)). Saavuimme Chatsworthin parkkipaikalle.
sitä ennen oli kuitenkin pakko pysähtyä kauempana ja ottaa kuva Chatsworthista :)

Talo itsessään oli aikalailla mitä odotinkin :) Esitteille pantu vanha kartano, jotta omistajilla olisi varaa pitää ja kunnostaa sitä. Kartano oli täynnä vanhoja esineitä, pukuja ja vähän kaikkea muutakin :) Räpsin kuvia, mutta kaikki eivät onnistuneet odotetulla tavalla :/

Veiled Vestal Virgin

Tracy :)

Joskus patsaat miellyttävät :)

Kartanon kiertämisen ja Benin pitkän ruikutuksen jälkeen (aikaa kartanossa meni ainakin 2 tuntia!) päätimme mennä autolle syömään jotain ennen kuin jatkaisimme kartanon puutarhan (VALTAVA!) ja lemmikkipuiston kiertämistä. Autolle päästyämme alkoikin melko mukava sade (näin ohimennen voisi kertoa että ainoa aurinkoinen päivä matkan aikana oli 9.elokuuta. Tosin 4.elokuuta oli erittäin aurinkoista aamulla ja illalla, mutta syytän brittiläistä säätä!). Söimme leivät ja muutkin eväät (Ben tarjosi "suomalaiselle isosiskolleen" mm. keksejä ja erilaisia karkkeja. Toisinaan tarjoaja oli Tracy, mutta Ben ei uskaltanut sanoa mitään vastaankaan :)). Eväitte jälkee lähettii kiertelemään piha-aluetta ja sain kuunnella lisää Benin kitinää.. :)I know, way too many photos :)

No comments:

Post a Comment