Sunday, January 16, 2011

Reilimatka Skotlantiin ja Englantiin part 3

1.-11.elokuuta 2010

4.elokuuta ~7.30

(Mexborough:ssa)


Maanantaina ja tiistaina jäi kirjottamatta, olin vaa NII väsyny! :/
Edellisen merkinnän jälkeen kiertelin kauppoja ja vaa odotin pääsyä Edinburghin yliopistolle, josta löyty halvin majotus koko kaupungista (~50€/yö, kuukauden kestävä festivaali oli alkamassa piakoin, jote hinnat oli korkeella). Halusin NII heittää rinkan sinne!
Kiertelin jopa vanhaa kaupunkia, vaikka paikka KUHISI ihmisii! Kävin linnanki porteilla, mut jonot oli valtavat ja sisäänpääsy £12, joten jätin menemättä.. Pääsin sitte 3pm aikoihi majapaikalle ja soitin Tracylle ja kotiin. Olin NII onnellinen, ku pääsin rinkasta eroon!!!! Ja Tracylle ilmotin jo valmiiks et tuskin jaksasin kierrellä Edinburghia enää seuraavana päivänä. Suunnitelmissa oli lähteä seuraavana päivänä junalla 3-4 aikoihi iltapäivällä, mut se vaihtukin klo 11.00 junaan suoraan Edinburghista parin muun kaupungin (mm. Matthewn kotikaupungin Newcastlen) kautta Doncasteriin ja sieltä pikkujunalla Mexboroughin pikkukylään 2-3 aikoihi :)

Jätettyäni tavarat hotelliin menin vielä kiertelee kaupunkia mm. kokeilemaan fish&chipsejä (Skotlannissa kaikki uppopaistetaa rasvassa D:), ostamaan löysän I *Heart* Scotland -paidan (harmaa) ja "Special Attraction Edinburgh" keltasen Disney paidan, jossa on Minni ja Iines :) Muuten kauppa oliki TÄYNNÄ Toy Story hahmoja, asuja yms :D Ja taustalla soi Toy Storyn biisit :) Oli aiva ihanaa! :) Ja pitihän mun postikorttejaki ostaa! ;) 5-6 aikoihi palasin yliopistolle ja katselin yliopiston takana näkyviä mäkiä ihaillen.
"Tonne mä haluun!" mietin ja heitin laukun pois. Mukaan otin vain kännykän, kameran ja sateenvarjon ja suuntasin Holyrood parkiin :) Suuntasin korkeemmalle mäelle (Arthur's Seat)

Arthur's Seat

ja vaikka otinkin vaikeimman reitin ylös (välillä vastassa oli lähes pystysuoria rinteitä), vaikka reitti olikin todella vaarallinen (selvä kuoleman vaara) kiipesin ylemmäs ja mumisin itsekseni "mähän EN kuole tänne."
Pääsin yhelle "tasanteelle" ja jäin siihen. Katselin ympärille ja hymyilin. Näin mun unelmien Skotlannin silmien edessä. Kaupunki jalkojen juurella, edessä mäkiä, niittyjä ja samoin kauempana - pelkkä Edinburgh oli mulle unelmien täyttymys!

Palasin yliopistolle onnellisena ja menin nukkuu n.8-9 aikoihin :)

Lähes 12 tunnin yöunien jälkeen heräsin naapurihuoneen oven ääneen. Katsahdin kelloon ja hyppäsin ylös. Onneksi en käyttänyt meikkiä ollenkaan ja suihkussa kävin edellisenä iltana, joten puin päälle ja suuntasin suoraan aamupalalle. Yliopisto oli Edinburghin halvin majapaikka (£42), joten en odottanut mitään hienoa aamiaista. Yllätyksekseni aamiainen oli VALTAVA! Sait itse kasata lautaselle mitä halusin, englantilaisesta aamiaisesta ranskalaiseen ja tuoreisiin hedelmiin! :) Oli upeeta, vaikka söinkin yksin :)

Edinburghissa vastaan tuli jopa 2 suomalaista, kun lähdin Holyrood parkista :) Mutta näkisittepä kuinka paljon täällä on aasialaisia turisteja! Ihailen kaikkia vastaantulevia nuoria aasialaisia! :)

Munki kansallisuus on ollut jo vaikka mikä, kun ihmiset tunnistaa puheesta välittömästi turistiksi :) Kolmannen kerran kun kävin Edinburghin juna-aseman Food&Wine: Marks & Spencer:llä juttelin Tracyn kanssa puhelimessa kun pääsin tiskille, mutta puhelu loppui pian. Hymyilin anteeksipyytävästi punahiuksiselle miesmyyjälle ja käytiin pieni keskustelu, kuten täällä on (ONNEKSI tapana :))

Myyjä: "Hello, how are you?"
Lily: "Hi, I'm fine, what about you?"
M: "I'm great! Tell me, are you Polish?"
siinä vaiheessa aloin hymyillä leveesti
L: "Excuse me?"
M: "Where are you from?"
myyjä korjasi nopeasti ja naurahdin.
L: "I'm from Finland"
hymyilin ja myyjän ilme kirkastui entisestään.
M: "Why are you here then?"
L: "I'm starting my interrail trip from Edinburgh"
M: "You know, I used to love this Finnish rock band"
L: "Yeah?"
M: "Poets Of The Fall, do you know them?"
L: "Yeah, I listen to them now and then"
naureskelin ja olin yllättyny, että myyjä ties noinki tuntemattoman bändin Suomesta!
M: "Signs Of Life was just so.. Well, bye! Have a safe trip!"
L: "Thank you! Bye!"
nauroin ja lähdin, IHANA mies! :D Ja muutenki miehet täällä on UPEITA! ;) (Onko ihmekää että rakastan Tennantia, ku se on Skotti ;) )

No, lähin lopulta 11.00 junalla 3 tuntii Doncasteriin ja olin onnelline. Maisemat oli upeita ja vastaan tuli paljon lampaita! :) Junamatka meni musiikkia kunnellen ja Kuroshitsujii iPodista katellen :)
14.00 olin Doncasterissa ja vähän ennen 15.00 olinki jo Tracyn luona. IHANAA, kun pääsi taas tuttuun ympäristöön ja tuttujen ihmisten luo! Tracyn talo on sekotus brittiläistä ja skandinavialaista tyyliä, joten on tosi kotosaa! :)
Saapumisen jälkeen näin heti ensimmäisenä Benin lemmikit jäniksen (Flopsie)

ja hamsterin (Nibbles, kuoli 8.tammikuuta -10)! :) AIVAN älyttömän sulosii! :)
Oli kui kotii ois tullu, ku tervetulo oli niin lämmin :) Sain voileivän ja sitten lähettiinki jo Tescoon ostoksille :) Oli ihanaa ja ostin anime lehden, jossa oli 6 sivuu pitkä FMA: Brotherhood juttu :) Elokuvaki o tulossa, YAY~ :3

Ja sitten oliki illalline 6-7 välillä illalla :) Pastaa!!! ^^ Juteltiin Tracyn kanssa kaiken aikaa ja Ben oli ja ON kaiken aikaa Xboxilla :D Illallisen jälkee otettii jälkiruokaa ja keskusteltiin siitä, ku Ben (ja yleesä naiset/leidit) rakastaa mansikoita, johon Mark totes:
"Guess Ben's our lady then. I never get any strawberries."
kaikki naurettiin. Ja viel enemmän naurettiin, ku Tracy uhkas Beniä
"If you're not sitting in the table you're not getting any strawberries!"
siinä vaiheessa Benille iski kauhee paniikki ja se juoksi paikalleen kauheeta vauhtia vaan huomatakseen että Tracyllä oli Benin tuoli, ku sen piti ottaa korkeelta kaapista jotain :D Kaikki naurettiin Benin paniikille, ku tuoli oli viety eikä "lady" meinannu saada mansikoita. :DD
8 aikoihi lähettii Tracyn vanhemmille ja oli aiva ihanaa :) Ne on ihania ihmisiä (näin täs vaihees vois kertoo, et Tracy ja mun isä on tuntenu 12 vuotiaista asti, ne oli kirjekavereita :) Tracyn vanhemmat on siis nyt nähny mut ja mun isän tän ikäsinä Yorkshiressä :)) ja moneen kertaan tuli kuultua:
"You've grown!" (oliha siitä melkee 3 vuotta ku viimeks nähtii.. Tracyki luuli et olisin oikeesti punapää, kute olin sillo 2007 jouluna :D Sai melkee shokin ku sai kuulla et olisin oikeesti blondi :D)
hymyilin ja yritin parhaan mukaa kuunnella South Yorkshirelaista murretta :) 9 aikoihi lähettii takasin Tracylle, kateltii ku hamsteri juoksenteli toisessa kerroksessa pallossaan ja tuli moneen kertaa jalkoja päi. Oltii Tracyn kanssa facebookissa n.11.30 asti, jollo menin nukkumaa :) Vierashuone on UPEE ja saan pleikan ja Xboxin huoneesee ;)

Tänää sataa ja on daytrip jonneki kartanolle (Chatsworth House) :) Enemmän tekstii myöhemmi :)

~Lily

1 comment:

  1. vähäkö ihania maisemia taas :O tykkäsin lukee :)

    ReplyDelete