Tuesday, January 4, 2011

Reilimatka Skotlantiin ja Englantiin

1.-11.elokuuta 2010

2. elokuuta klo 06.00


(Edinburghin lentokentällä)


Alkujen/loppujen ongelmien jälkeen (reililippu jäi lähes saamatta ja sen jälkeen sainki reililipun Espanjaan. Way to go VR!) Onneksi kaikki oli kunnossa sunnuntaina, kun lähtö läheni. Suunnitelmana oli nukkua pitkään, jotta 1.-2. yö menisi helpommin lentokentällä, mutta EI. Heräsin 9 aikoihin ja siitä se hermoilu sitten alkoikin! Päivä meni hitaasti ja vatsa oli täynnä perhosia!

Matka Tampereen lentokentälle alkoi 17.30 aikoihin ja matka meni yllättävän nopeasti! Isän prinsessana isän seura on mahtavaa! Lentokentällä olin 20.30 ja jonotin hetken pääsyä tarkastuksista läpi. Itku tuli, kun hyvästeli isän n. 9 päiväksi. Turvatarkastuksista pääsin noin vain läpi, vaikka silmät olikin turvoksissa ja nyyhkytin kuin hullu! Tarkastuksien jälkeen tuli uusi itku, kun juttelin isän kanssa puhelimessa, ensimmäinen matka ulkomaille aivan yksin! Pari puhelua soitin Sennillekin ja olen kuulema kaivattu :)

Koneeseen pääsin 22.00 aikoihin ja "Priority Boarding":lla pääsin ensimmäisten joukossa koneeseen, eikä kestänyt kauaakaan, että eteeni istui nuori mies ja katsahti hymyillen taakseen:
"Are You Finnish?"
hymyilin ja siitä se sitten lähti. Mies siirtyi viereen istumaan ensin esiteltyään itsensä.
"I'm Matt"
"I'm Lily, nice to meet you Matt"

2 tunnissa opittiin toisistamme paljon! Oli mukavaa, kun joku oli vieressä korjaamassa lausumisvirheet :) Matthew on insinööri Newcastlesta ja oli Suomessa "Joggling"-tapahtumassa. (aluksi kuulin "Jogging", onnekseni en sitä sitten kommentoinut mitenkään). Opin pelaamaan Go:ta (japanilainen lautapeli, jossa Matt on kuulemma älyttömän hyvä) Tuli loppujen lopuks tasapeli, mutta Matt olikin kiltti aloittelijaa kohtaan :) (en vieläkään osaa/ymmärrä sääntöjä!).
Skotlantiin päästiin monien keskustelujen jälkeen (mm. Disney-leffat ja scifi sarjat - En tykkää Scifistä, mut rakastan Doctor Who:ta, Matt taas on täysi vastakohta :)) Lopulta nähtiin toistemme passitkin (Matt on 26w :))
Heti laskeutumisen jälkeen Matt hymyili mulle leveesti ja tokas onnellisena:
"Welcome to Scotland!"
Lentokoneesta noustiin samaan aikaan ja päästiin samaan bussiinki, oli mukavaa, ku joku kokeneempi matkailija piti musta huolta :)
Bussista noustua Matt laski kätensä mun selälle ja ohjas mut sisälle. Päästiin ongelmitta kaikki tarkastukset läpi ja rinkkoja odotellessa vaihdettiin numerot ja leikin omalla kännykällä, jossa ei ollut minkäänlaista kenttää (lopulta huomasin sen etsivän suomalaisia kenttiä, joita ei Skotlannissa tietenkään ole!). Rinkat tulivat ensimmäisten joukossa ja siitä Matt lähti harppoen eteenpäin. Itse kipitin perässä kun Matt ei ollut sanonut hyvästejäkään tai mitään. Jäin jälkeen ja huomasin surukseni Mattin lähtevän ulos lentokentältä. Katselin orpo katse silmissä ympärilleni ja lähdin hakemaan jotain syötävää ainoasta auki olevasta kahvilasta. En päässyt edes kahvilalle asti ja takaata kuului huuto:
"Lily!"
käännyin heti ja hymyilin kun Matt tuli perässäni.
"I thought you were following me so I was surprised when I didn't saw you behind me"
Hymyilin hieman ja mumisin olevani menossa hakemaan jotain syötävää. Matt tokaisi että voimme napata jotain ja sen jälkeen lähteä yhdessä Newcastleen viimeisellä junalla. Kieltäydyin kiltisti tarjouksesta sanoen että jään yöksi lentokentälle, koska haluan nähdä Edinburghia seuraavana päivänä. Matt hymyili ja nyökkäsi.
"I understand. Well I hope we can see each other before you go back to Finland. Call me or send me an e-mail."
Halasimme ja lupasin ottaa yhteyttä mahdollisimman pian kun tiedän mitä tekisin. Katsoin kun Matt lähti harppoen ulos lentokentältä jotta ehtisi viimeiseen junaan ja pääsisi seuraavana päivänä töihin. Itse suuntasin ostamaan juotavaa ja syötävää ja linnottauduin yhteen nurkkaan nukkumaan n.3 tunniksi, laukku ja rinkka tyynyinä ja mahdollisimman paksu pitkähihainen peittona. Nukuin n. 1-4 ja heräsin 4 aikoihin, kun lentokenttä alkoi taas täyttyä ihmisistä, jotka lähtevät ensimmäisillä lennoilla muualle. Kävin ostoksilla, siistin itseäni ja nyt odotan sopivaa bussia jolla lähtisin Edinburghin keskustaa valloittamaan.~Lily

3 comments:

 1. Oii, toi Matt kuulostaa upealta kaverilta :D
  Kyllä mullekin kelpais :D.

  ReplyDelete
 2. Se oli aiva ihana tuttavuus ja tapaanki sen luultavasti tänä vuonna molempien matkojen aikana ;) Tulee olee kivaa :)

  ReplyDelete
 3. Tollaset ihmiset on kyll just ihania, jokka tulee jutteleen ja ne oikeestiki välittää toisesta, eikä vaan esitä sellasta. :)
  Mäki tahtoisin niin mennä pian Englantiin! Toivottavasti saisin rahaa että pääsisin sinne parin vuoden sisällä x3

  ReplyDelete